вівторок, 28 лютого 2023 р.

 

29.11.2022 р.

Мащанська публічно-шкільна бібліотека взяла участь у обласному конкурсі на краще декламування творів Григорія Сковороди «Людина на всі часи» серед молоді віком 10-40 років відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди» від 04.11.2020 № 973-IX.

Григорій Сковорода — не лише талановитий поет-лірик, а й видатний байкар. Він створив 3О прозових байок, оцінених Іваном Франком як у «десять разів глибші і краще розказані, ніж Саадієві (Сааді — великий перський поет), написані гарною, подекуди граціозною мовою». Відтворити істину й висловити критичне ставлення до суспільних явищ — таке, на думку Сковороди, завдання й призначення байки.



Понад 90 учасників з різних куточків Рівненської області декламували на відео твори визначного українського філософа, письменника та мандрівника Григорія Сковороди. Кожен ролик – це пережита історія, адже у декламуванні твору важливо пройнятися його змістом та авторським задумом. Серед конкурсантів була учениця 6 класу Мащанського ліцею та активна читачка публічно-шкільної бібліотеки с.МАЩА ГУЗЮК МАРІЯ.





Немає коментарів:

Дописати коментар