середу, 22 березня 2023 р.

 

13.02.2023

Читаємо Сухомлинського!


У Мащанській публічно-шкільній бібліотеці був проведений незвичайний бібліотечний урок «Людина починається з добра». Це - урок читання, урок- подорож, урок - казка, присвячений творчості великого педагога Василя Олександровича Сухомлинського. На урок завітали учні 4 класу Мащанського ліцею з класним керівником Янковською Ж.В. Василю Сухомлинському належать слова, які стали провідною думкою бібліотечного уроку: «Роби добро не тільки тоді, коли тебе бачать люди. Значно більше треба для того, щоб залишатись людиною тоді, коли тебе ніхто не бачить». Під час уроку учні переглянули відео про біографію та творчий шлях великого педагога, прослухали та обговорили аудіоказки за оповіданнями Василя Сухомлинського: "Бабусин борщ", "Усмішка", "Бо я - людина", "Як їжачиха приголубила своїх діток". 



Діти ознайомились з виставкою книг видатного педагога "Своє серце віддаю дітям". Мудрий учитель писав для дітей чудові твори: коротенькі, повчальні і дуже змістовні. Бібліотекар порекомендувала читати твори письменника, які вчать відрізняти гарні вчинки від недобрих, виховують в дітях доброту, щирість, милосердя, сміливість, співчуття до рідних, друзів, до природи. Під час уроку учні були уважними й активними, отримали задоволення та позитивний настрій від проведеного уроку.

Сухомлинський все своє життя віддавав серце дітям. На згадку про проведений урок діти отримали сердечка з заповідями творчої особистості, щоб вони росли справжніми людьми і пам’ятали настанови Учителя, його поради.

 





Немає коментарів:

Дописати коментар