середу, 15 лютого 2017 р.

Презентація нової книги

            
             
      14  лютого, напередодні Дня вшанування  учасників бойових дій на  території інших держав та Дня виведення радянських військ з Афганістану, на зустріч з читачами Мащанської публічно-шкільної бібліотеки завітав  Олександр Никончук – відомий на Костопільщині журналіст і письменник, член Національної Спілки журналістів України.

        
          Олександр Борисович – колишній читач бібліотеки, який в дитячі та юнацькі роки часто її відвідував,  бо ще в дитинстві дуже захопився читанням. За допомогою книги пізнавав світ і це визначило його подальшу життєву дорогу. Проведена зустріч у стінах бібліотеки – це можливість знову відвідати її  не в якості  читача,  а  вже  в ролі  журналіста і письменника. До  презентації Олександр Никончук  був відомий місцевим читачам як автор багатьох публікацій у періодиці, а нині презентував нову книгу «Гаряча кров афганської війни», у якій  вміщено спогади учасників афганської війни з Костопільського та Березнівського районів, а також розповіді про наших земляків, які загинули на чужій землі. Це єдина книга в Рівненській області, в якій  відтворено події Афганської війни через листи, розповіді, спогади тих, хто залишився живим. Це книга про тих, хто розуміє слово війна, про тих, хто йшов пліч-о-пліч по дорогах Афганістану,тих, хто не повернувся.
          Присутні на зустрічі перегорнули сторінки історії, сторінки трагічні, наповнені болем і сльозами, сторінки вдячності і поваги до тих, хто пройшов цю страшну війну та скорботи за тими, хто не повернувся з війни. Пам'ять воїнів-афганців, які загинули на тій страшній війні, вшанували  хвилиною мовчання .
        В теплій не вимушеній обстановці  автор  поділився історією та етапами написання книги, відповів на запитання. Письменник повідомив, що і надалі  буде продовжувати працювати над  випуском  наступної книги  відповідної  тематики. Присутні  почули  розповiдi  безпосередніх воїнів  «афганської» війни Хлевнюка Сергія Євстафійовича та Валерія Евгеновича Шепелюка , які відвідали зустріч. Зі сльозами на очах переглянули  відеоролик пам’яті  загиблих воїнів-інтернаціоналістів Костопільщини, які  не повернулися живими до батьківських осель «Війна Афгану пройшла крізь їхні долі» ,  а також буктрейлер  на  презентовану книгу  «Гаряча кров афганської війни» .

          На завершення зустрічі присутні побажали Олександру Борисовичу творчої наснаги та виходу в світ ще не однієї книги.














Немає коментарів:

Дописати коментар