пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

Люблю тебе, мій рідний краю, люблю, як матінку свою


8 жовтня напередодні релігійного  престольного свята Іоанна Богослова  в селі Маща відбувся святковий концерт  «Люблю тебе, мій рідний краю, люблю, як матінку свою»  з нагоди Дня рідного села, який підготували та провели працівники культурно-дозвілевого комплексу сільської ради.

 У своєму привітанні зі святом до односельчан звернулася сільський голова Олександр Круліковський. Він відзначив подарунками    довгожителів села Ройко  Євгенію Іванівну, Мельничук Марію Григорівну, Савчук Любов Андріївну, Куницьку Галину Микитівну, яка цьогоріч відзначає свій 85 – річний ювілей, подружжя Терезюків Ганни та Євгенія, які прожили у шлюбі 55 років,  а також молоду сім’ю Ганни і Богдана Демчуків з нагоди народження в їхній родині двійні. Зі сцени усім їм звучали музичні подарунки у виконанні учнів 2 класу  місцевої школи  ( класний керівник Веремчук О.Є.), вокалістів   Олександри Жук та Ані Чудінович, вокального  та фольклорного ансамблю «Світлина» ,  дуету Мельник Тетяни та Миронець Людмили, гуморески у виконанні Лариси Ворощук та Ганни Терезюк. Музичне вітання, а саме, пісня «Мені ворожка ворожила»  у виконанні вокального ансамблю КДК  сільської ради  прозвучала і для 18 багатодітних родин села.
Гумористичні сценки, які публіка вітала щирими оплесками, дарували  «Дві куми» , ролі яких виконували завклубом с.Глажева Круліковська Людмила та бібліотекар Мащанської публічно-шкільної бібліотеки Савчук Софія. Вони ж були і ведучими   святкової концертної програми.
Подяками,  грамотами  та подарунками були відзначені жителі села: Лейбик Володимир - за активну участь у громадському житті  села, Семенович Ганна – за популяризацію української пісні  та з нагоди 70-річного ювілею, команда «Молоде зело» місцевої школи  - за ІІ місце у обласному етапі  Всеукраїнського фестивалю екологічної творчості молоді «Свіжий вітер», учні  школи  Ярощук Ольга, Солончук Сніжана, Гергелюк Вікторія – за відмінні успіхи у навчанні.

         В цей день зі сцени лунали імена односельчан -захисників України в зоні АТО.Щиро та по-братерськи  сільський голова подякував їм та вручив  відзнаки Президента України «За участь у антитерористичній операції» , подяки та подарунки. Нікого не залишив байдужим танець  під супровід пісні «Над землею тумани»  у виконанні читачів  Мащанської бібліотеки , присвячений пам’яті земляків-костопільчан, загиблих в зоні АТО.
Щира подяка пролунала і на адресу спонсора свята – приватного підприємця Прохор Лесі Сергіївни. В дарунок для неї фольклорний ансамбль «Світлина» виконав пісню «То  капуста,  то розсада».
      Привітати місцевих жителів зі святом завітав гість: керівник    ТзОВ «Рівнеагроленд» Проказюк Сергій Миколайович, який подарував для місцевого культурно-дозвілевого комплексу фотоапарат.













 Приємним було й те, що свято прикрашали   композиції з  природніх матеріалів «Осіння феєрія», зроблені учнями місцевої школи.



Немає коментарів:

Дописати коментар