пʼятницю, 12 жовтня 2018 р.

Село моє, для мене ти єдине!




День села - це свято єднання. Саме в такі моменти особливо відчувається любов і гордість за свою малу батьківщину, охоплює відчуття єдиної родини.
7 жовтня напередодні  престольного празника Святого Іоанна Богослова жителі села Маща  Малолюбашанської об’єднаної громади  мали змогу переглянути чудовий святковий концерт «Село моє, для мене ти єдине» з нагоди Дня села. У святково прикрашеному  спортивному залі Мащанського ліцею зібралося багато жителів та гостей, щоб усією дружною родиною відсвяткувати День села.  Привітати односельчан зі святом прибули Малолюбашанський сільський голова Талащук Віктор Флорович,  перший заступник сільського голови Ковальчук Світлана Андріївна та  заступник Круліковський Олександр Володимирович.  У цей прекрасний осінній день  усім жителям села    вони бажали  міцного здоров’я, усіляких гараздів у їх родинах,  добра та достатку і впевненості у завтрашньому дні . Також на святі були присутні заступник  Малолюбашанського сільського голови Корнійчук Петро Володимирович та  керуюча справами виконавчого комітету Федоровська Валентина Василівна.

З нагоди свята села звучали привітання для наймолодших  його жителів. За останній рік  сільська родина поповнилася  на  семеро маленьких жителів .
Це –  Вознюк Домініка, Годлевський Ринат, Сирбин Ніколь, Денисюк Давид,
 Котович Матвій, Булка Варвара,  а Кукса Іван святкує свій перший ювілейний день народження саме у день престольного празника Святого Іоанна Богослова.
Також слова шани  звучали для людей мудрих – старожилів  Мельничук Марії Григорівни, Савчук Любові Андріївни, а також  Вознюк Марії Адамівни , яка  в цьому році відзначила свій 85-літній ювілей. Під час свята найтепліші слова вітання отримало подружжя Ганни Романівни та Каленика Нестеровича Рахильчуків, які прожили у шлюбі 55 років та  в цьому році святкують своє «Смарагдове весілля». Всі вони отримали подарунки та теплі слова вітання. 

         Грамотами та подарунками від Малолюбашанського сільського голови були нагородженні найбільш активні жителі села Сиротинська Оксана, Веремчук Оксана, Андрощук Алла та Кондратюк  Ніна, які своєю працею зробили вагомий внесок в розвиток села. Подарунками були відзначені  учасники  АТО Телішевський  Олександр, Лазутчик  Андрій, Глудик Сергій, Котович  Борис та Олійник Олег.





Добрими словами, грамотами та подарунками було відзначено учнів Мащанського ліцею Сиротинського Дмитра, Семенюка Івана та Ярощук Ольгу за ІІ місце у районному конкурсі агітбригад «Молодь обирає здоров’я».
Жителі села мали змогу переглянути чудовий святковий концерт  за участю місцевих талантів, а саме:   дуету у  складі Миронець Людмили та Миронець Анастасії, фольклорного ансамблю «Світлина», вокалістів Кондратюк Алли  та  Ошурко Вероніки, гумористів Савчук Софії, Круліковської Людмили та Ворощук Лариси.    Поетичними рядками вітали земляків зі святом наймолодші його жителі – третьокласники місцевого ліцею. Радо зустріли і щиро аплодували  присутні в залі   народному аматорському гурту «Мирнівчани» (керівник Надія Багінська) та народному  аматорському фольклорному ансамблю «Борщів’янка» (керівники Наталія Хлівнюк, Катерина Рахільчук).

 До свята була організована виставка народних умільців села.  Милували око вишивка Літвін Віти, точені вироби з дерева Алексіюка Володимира,  роботи художниці Катерини Козяр, вироби з паперової лози Антосюк Наталії та Ошурко Наталії.
 Приємно, що відроджуються в селі звичаї і традиції, що не забувається пісня, що не міліють наші духовні криниці. День села пройшов в атмосфері піднесеності, радості, гордості за рідний край та людей, що тут живуть, а найголовніше – всі присутні  отримали позитивні емоції та гарний настрій.


















Немає коментарів:

Дописати коментар