середу, 19 квітня 2017 р.

Костопільщина туристична



Костопільщина – мальовничий куточок Волинського Поліссся, що увібрав в себе красу таємничих соснових борів, крилатих велетнів-дубів, зеленолистих садів і парків. Це унікальний край, оскільки тут гармонічно поєднані багата культурно-історична спадщина, неповторна природа, родюча земля і щира гостинність мещканців. Подорожуючи  рідним краєм, ми відкриємо для себе багато нового і цікавого.
18 квітня у день відзначення Міжнародного дня пам’яток історії та культури  для учнів  8 класу місцевої школи   у Мащанській публічно-шкільній бібліотеці проведено історико-краєзнавчий екскурс «Костопільщина туристична». До уваги присутніх  у бібліотеці оформлено виставку – подорож «Села Костопільщини запрошують…» , на якій представлені історико –краєзнавчі видання  місцевих літераторів, в   яких на основі архівних джерел, спогадів старожилів розповідається про історію окремих сіл Костопільського району від сивої давнини до сьогодення.
 За допомогою слайд-презентації «Сім чудес Костопільщини» вчитель географії Озарчук Андрій познайомив учнів з пам’ятками архітектури  нашого краю – старовинними церквами, осередками духовності; геологічним феноменом  “базальтові стовпи”, які є унікальними не лише в області, а й в Україні; урочищем Гутвин – місцем постою штабу УПА та центром  повстанського руху на Костопільщині; районним краєзнавчим музеєм, в якому  знаходиться одна з найбільших в області експозиція військової техніки періоду ІІ Світової війни. За допомогою відеоролика «До лісу – за казкою» присутні на заході учні здійснили  віртуальну  мандрівку у музей поліських чудес  «Музей лісу». Неабияку зацікавленість викликав  і перегляд відеофільму про  визначні пам’ятки Рівненщини, зокрема фільм Руслани Броновицької «Тараканівський форт» з циклу "Сім чудес Рівненщини".

Світ несказанно багатий на різні історичні визначні пам’ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас.




Немає коментарів:

Дописати коментар