середу, 26 квітня 2017 р.

Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять...



Чорнобильська трагедія... 
Дзвони Чорнобиля стукають в наші серця, змушують нас зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й... Ця катастрофа не тільки викликала численні жертви, але й суттєво змінила якість життя населення України. Чорнобильська катастрофа на атомній станції завжди буде займати особливе місце в історії людства. На чорнобильській техногенній аварії, яка стала аварією глобального масштабу, акцентується  увага  в  Мащанській публічно-шкільній бібліотеці.

 До уваги відвідувачів бібліотеки було оформлено книжкову  виставку – спомин «Чорнобиль: трагедія, подвиг, пам’ять» , на якій представлені книги, фотоматеріали, що розповідають про страшні квітневі дні далекого 86-го року, про перших, хто вступив у бій з невидимим ворогом; проведено  бесіду-вшанування під назвою «Залишиться у пам’яті у нас , як вічна рана, цей страшний Чорнобиль» та відео-екскурс «Чорнобиль. Як це було…», завдяки якому присутні могли побачити наслідки трагедії одразу після вибуху та багато років потому.

Чорнобиль – це чорний біль нашої землі, це подвиг і трагедія, це пам’ять. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.
 Хай стане світ міцнішим у стократ,
Хай над землею чисте небо буде,
Чорнобиль – попередження, набат…

Його уроків людство не забуде.

Немає коментарів:

Дописати коментар